Vanaf 15 Juni 2017 is het mogelijk om met je Nederlandse internetabonnement zorgeloos te internetten in Europa. Je kunt dan namelijk gebruik maken van je eigen databundel wanneer je door Europa reist.

Zorgeloos internetten op je laptop door heel Europa

Het geld voor alle abonnementen met een mobiele dienst. Dus ook de SIM only internetabonnementen die je vind in een internet dongel. Dit houdt in dat je overal gebruikt kunt maken van draadloos internet op je laptop, zonder dat dit extra kosten oplevert. In principe kan je zoveel mogelijk gebruik maken van je data als dat je in Nederland zou doen. Wanneer je de hele grote abonnementen hebt (10GB+), is er de mogelijkheid dat er een limiet op zit hoeveel je per dag in het buitenland kunt gebruiken. Bij het T-Mobile unlimited GO abonnement krijg je een dagtegoed van 5GB.

Kan ik vanaf 15 Juni automatisch zorgeloos internetten door heel Europa?

Je hoeft er niks voor te doen om zorgeloos te kunnen internetten door Europa. Vanaf 15 Juni 2017 veranderd de provider automatisch de roamingkosten. Hier ontvang je tegen die tijd een bericht van. Mocht het zo zijn dat je provider meerdere veranderingen doorvoert dan in je contract staat aangegeven, krijg je de mogelijkheid om per direct je contract kosteloos op te zeggen.

Wat heb je nodig om overal te kunnen internetten

Simpelweg hetzelfde als dat je altijd nodig hebt om draadloos internet op je laptop te ontvangen. Een simonly abonnement met internet en een losse dongel om verbinding met het internet te kunnen maken. In je laptop zelf zit vaak geen ontvanger voor mobiel internet, daar is de dongel voor. Een dongel komt in de vorm van een mobiele router, of een USB stick. De mobiele router zend een wi-fi signaal uit, waar je tot 10 personen gebruik kunt maken van het internet. De USB stick stop je in de laptop en zou vrijwel vanzelf moeten werken.

Zorgeloos internetten met grotere bundels

Omdat je nu niet meer extra betaald voor roamingtarieven in het buitenland, is het voordeliger om een abonnement te nemen met meer data. Zo zorg je er zelf voor dat je data nooit op raakt, waar je ook bent in Europa. Hier onder vind je een voorbeeld van twee abonnementen met grotere databundels.

Alle abonnementen vergelijken