Mobiel internetten in het buitenland, wordt steeds goedkoper

Met het trieste weer in Nederland, trekken steeds meer mensen naar het buitenland, voor een vakantie in de zon. En natuurlijk wil je ook op je vakantiebestemming van alle luxe gebruik maken, die je thuis ook hebt. Een van die luxe producten, die voor steeds meer mensen haast een eerste levensbehoefte is geworden, is internet. In Nederland ben je altijd online met je draadloos internet abonnement, dit wil je in het buitenland natuurlijk ook.

Wanneer heb je een draadloos internet abonnement nodig?

Gelukkig zijn er ook in het buitenland steeds meer plekken waar Wifi beschikbaar is, zoals in hotels en restaurants. De meeste Wifi spots zijn gratis, voor anderen moet je per zoveel uur een bedrag betalen. Zit je in een minder toeristisch gebied dan is Wifi vaak zeer beperkt beschikbaar. Maar ook als je bijvoorbeeld tochtjes met de auto gaat maken, is het handig als je internet hebt zodat je eventuele routes aan kan passen en de leukste restaurantjes onderweg kan vinden.

Kosten draadloos internet in het buitenland

De kosten voor draadloos internet in het buitenland, zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Daarbuiten worden de databundels voor in het buitenland steeds groter. Zo kondigde T-mobile deze week al dat de databundels worden aangepast, klanten krijgen per 7 december voor dezelfde prijs bijna een twee keer zo grote databundel.

KPN
Bij KPN kan je kiezen uit dag, week en maandbundels. Deze bundels zijn opgesplitst in Europese landen en de rest van de wereld.

ProviderAbonnementHoudbaarheidMaandprijs
KPN draadloos laptop internetEU dagbundel 50MB
EU weekbundel 100MB
EU maandbundel 200MB
Wereldwijd dagbundel 4MB
Wereldwijd maandbundel 25MB

1 dag
1 week
1 maand
1 dag
1 maand

€ 2,50
€ 5,-
€ 10,-
€ 5,-
€ 30,-

Vodafone
Mobiele provider Vodafone heeft relatief weinig buitenlandbundels. Je kan kiezen uit een dagbundel en een Wereld bundel.

ProviderAbonnementHoudbaarheidMaandprijs
Vodafone draadloos laptop internetDagbundel op Reis 50MB
Internet op reis Wereld 10MB
1 dag
1 dag

€ 7,50
€ 5,-

De Vodafone Dagbundel op Reis is geldig in de 43 voordeellanden. Onder de 43 voordeellanden vallen, buiten de landen binnen de EU, ook Turkije, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland.

T-mobile
T-mobile heeft het meest uitgebreide aanbod als het om internet in het buitenland gaat. De onderstaande tarieven en bundels gaan per 7 december in, de prijzen zijn nu nog hetzelfde echter krijg je per 7 december meer data per bundel.

ProviderAbonnementHoudbaarheidKosten
Vodafone draadloos laptop internet

Travel and Surf XS Zone1 35MB
Travel and Surf S Zone1 100MB
Travel and Surf M Zone1 500MB
Travel and Surf L Zone1 1000MB

Travel and Surf XS Zone2 30MB
Travel and Surf S Zone2 100MB
Travel and Surf M Zone2 250MB

Travel and Surf XS Zone3 10MB
Travel and Surf S Zone3 25MB
Travel and Surf M Zone3 50MB

1 dag
3 dagen
7 dagen
14 dagen

1 dag
3 dagen
7 dagen

1 dag
3 dagen
7 dagen

€ 1,95
€ 4,99
€ 14,99
€ 24,99

€ 1,95
€ 4,99
€ 14,99

€ 1,95
€ 4,99
€ 14,99

T-mobile heeft verschillende bundels voor verschillende Zones. Onder Zone 1 vallen de EU landen en Noorwegen, Ijsland en Zwitserland. Bij Zone 2 zit de rest van Europa en de Nederlandse Antillen, Marokko, Suriname, Canada, Australië, Turkije en de Verenigde Staten. Onder Zone 3 vallen alle overige landen. De prijzen zijn gekoppeld aan het type bundel, XS,S,M of L. Hoeveel MB je krijgt bij elke bundel, is afhankelijk van de Zone waarin je je bevindt.