Als je veel onderweg bent, is mobiel internet op je laptop erg handig. Wanneer je veel met de trein reist, zul je waarschijnlijk de tijd verdrijven met films streamen. Het is dan raadzaam om een grote databundel aan te schaffen.

Providers met mobiel internet op laptop

Databundels voor mobiel internet op laptops variëren van 200 MB tot 12.000 MB. De hoeveelheid data die je per maand nodig hebt, is erg afhankelijk per gebruiker. Gebruik je mobiel internet op je laptop alleen om te surfen en wat mailtjes te versturen, zal je aan 200 MB genoeg hebben. Maar als je al een paar filmpjes bekijkt op YouTube, zal je merken dat je snel door de 200 MB heen gaat.

Als je elke dag films streamt, grote bestanden downloadt en online games speelt, is het aan te raden om grote data bundels aan te schaffen. Hierdoor heb je genoeg internet om de maand door te komen. Het is, naast de grote databundel, ook aan te raden om te kiezen voor een hoge internetsnelheid.

Er zijn drie providers die mobiel internet aanbieden met een databundel groter dan 5000 MB. De drie providers die dit aanbieden zijn: Vodafone, T-mobile en KPN. In onderstaand overzicht zie je drie grote databundels op basis van een tweejarig contract. Alle abonnementen in onderstaand overzicht zijn met 4G internet.

DataInternetsnelheidGemiddelde maandprijs
KPN draadloos laptop internet5.000 MB225 Mbit/s€ 23,33
T-mobile draadloos laptop internet6.000 MB120 Mbit/s€ 24,12
Vodafone draadloos laptop internet8.000 MB225 Mbit/s€ 29,42

Let op, de gemiddelde maandprijzen zijn exclusief dongels. Met deze abonnementen worden sim kaarten meegeleverd. Deze kun je in je laptop of tablet steken, mits deze daar ondersteuning voor bieden. Als dit niet het geval is, kan je beter een abonnement inclusief dongel aanschaffen.

T-mobile biedt het goedkoopste mobiel internet laptop abonnement aan, let wel op dat ze niet de hoogst maximaal haalbare internetsnelheid aanbieden. Wil je nog meer data, dan kun je ook bij T-mobile terecht, zij bieden namelijk ook een mobiel internet abonnement aan van 12.000 MB voor € 31,50.

Veel mobiel internet op laptop met dongel

Als je geen ingebouwde simkaarthouder hebt in je laptop of tablet, kan je een mobiel internet dongel abonnement aanschaffen. Een dongel is een USB stick met een simkaart erin om mobiel internet te ontvangen op een laptop of tablet. Deze dongel kun je in je USB-poort plaatsen om vervolgens gebruik te kunnen maken van mobiel internet op je laptop. In onderstaand overzicht zijn grote databundels te zien inclusief een dongel. Alle abonnementen in onderstaand overzicht zijn met 4G internet.

DataInternetsnelheidGemiddelde maandprijs
T-mobile draadloos laptop internet6.000 MB120 Mbit/s€ 24,75
Vodafone draadloos laptop internet8.000 MB225 Mbit/s€ 35,75
KPN draadloos laptop internet5.000 MB225 Mbit/s€ 46,43

T-mobile biedt het goedkoopste mobiel internet abonnement met dongel aan. Echter is de snelheid wel lager dan die van Vodafone en KPN. Als je het snelste internet wilt, is het aan te raden om voor Vodafone te kiezen. Deze 4G internetsnelheid is maximaal 225 Mbit/s. Let op dat het abonnement van Vodafone een éénjarig contract is, terwijl de andere abonnementen een tweejarig contract bevatten.