Snel mobiel internet op laptopMobiel internet op laptop wordt steeds sneller, zo is er momenteel al een ruim aanbod van abonnementen met een snelheid van 225 Mbit/s.

Een mobiel internet abonnement voor laptop is erg handig wanneer je veel onderweg bent en niet altijd gebruik kunt maken van wifi. Zo kan je waar en wanneer je maar wilt je mail checken of iets opzoeken op het internet. Naast deze praktische zaken is mobiel internet op je laptop ook geschikt om onderweg video’s te kijken, wanneer je bijvoorbeeld in de trein zit. Als je deze mogelijkheid wilt hebben moet je er wel voor zorgen dat je abonnement over voldoende snelheid en data beschikt.

Goedkoop en snel mobiel internet

Er worden verschillende abonnementen aangeboden met snel mobiel internet op laptop. Momenteel is de maximale snelheid van mobiel internet 225 Mbit/s en dit is snel genoeg om online video’s te kijken. Video’s verbruiken relatief veel data, zo verbruik je met het kijken van een YouTube video ongeveer 2,5 MB per minuut. Een datalimiet van 1000 MB is voldoende om te internetten, je mail te checken en af en toe YouTube video’s te kijken.

DataInternetsnelheidGemiddelde maandprijs
Vodafone snel mobiel internet laptop225 Mbit/s1000 MB€ 11,92
KPN snel mobiel internet laptop225 Mbit/s500 MB€ 15,83
KPN snel mobiel internet laptop225 Mbit/s1000 MB€ 18,33

Vodafone is de goedkoopste aanbieder van snel mobiel internet op laptop. Zij bieden het zeer aantrekkelijke Sim Only Internet Start abonnement aan. Voor € 11,92 per maand krijg je de hoogst mogelijke internetsnelheid van 225 Mbit/s en een datalimiet van 1000 MB. KPN heeft ook verschillende mobiel internet abonnementen met snel internet van 225 Mbit/s. Bij deze aanbieder krijg je echter een lager datalimiet van 500 MB of een gelijk datalimiet van 1000 MB voor een hogere maandprijs. De prijs-kwaliteitsverhouding van Vodafone is daarom de beste keuze.

Snel mobiel internet met een hoge datalimiet

Wanneer je de mogelijkheid wilt hebben om regelmatig online video’s te kijken of zelfs af en toe een film of serie te streamen, is het aanbevolen een abonnement voor mobiel internet op laptop te nemen met een hogere datalimiet.

DataInternetsnelheidGemiddelde maandprijs
Vodafone snel mobiel internet laptop225 Mbit/s3000 MB€ 19,42
KPN snel mobiel internet laptop225 Mbit/s5000 MB€ 23,33
Vodafone snel mobiel internet laptop225 Mbit/s8000 MB€ 29,42
KPN snel mobiel internet laptop225 Mbit/s10.000 MB€ 33,33

Mobiel internet op laptop van 225 Mbit/s is snel genoeg om films of series te streamen, zolang de databundel toereikend genoeg is. Voor het streamen van een film op Netflix moet je ongeveer rekenen op 700 MB per uur voor een goede kwaliteit en 3000 MB per uur voor HD kwaliteit. Vodafone biedt abonnementen aan met een hoge internetsnelheid en een hoog datalimiet van 3000 MB of 8000 MB. Dit is dus voldoende om af en toe onderweg een film te kijken, maar wanneer je dit regelmatig doet ben je snel door je data heen.

Bij KPN heb je ook de keuze uit 2 mobiel internet abonnementen met snel internet en een hoog aantal MB’s. Deze provider biedt de mogelijkheid om een abonnement met 5000 MB af te sluiten. Bovendien kun je voor € 10,00 per maand extra een abonnement van 10.000 MB krijgen. Dit zou voldoende moeten zijn of af en toe onderweg een film te kijken, zelfs in HD. Toch is mobiel internet onderweg niet echt geschikt om online films en series te streamen, omdat dit erg veel data verbruikt. Je houdt dan ook niet veel data over voor andere taken. Deze databundels zijn daarom vooral geschikt voor het kijken van korte video’s in HD kwaliteit, bijvoorbeeld op YouTube.