Mobiel internet vergelijken bij de goedkoopste providerAls we mobiel internet vergelijken is het vrij duidelijk dat T-Mobile momenteel de goedkoopste provider is, toch kiezen nog veel mensen voor KPN en Vodafone.

Dat men nog steeds kiest voor KPN en Vodafone heeft te maken met de hoge 4G internetsnelheid die zij aanbieden bij hun abonnementen, daar waar T-Mobile 120 Mbit/s 4G aanbiedt, krijg je bij KPN en Vodafone 225 Mbit/s 4G. Bij mobiel internet vergelijken valt echter wel op dat de prijsverschillen groot zijn en dat T-Mobile het overwegen waard is.

Mobiel internet vergelijken tussen KPN, Vodafone en T-Mobile

Het netwerk van KPN en Vodafone biedt sneller 4G mobiel internet dan T-Mobile. Voorheen waren ook grote verschillen te zien in de landelijke dekking van het 4G netwerk, echter zijn de verschillen wat dekking betreft steeds beperkter geworden en biedt T-Mobile een betere dekkingsgraad aan dan Vodafone. Als je dus in de buurt van de grote steden woont is het waarschijnlijk dat je gebruik kunt maken van het snelle 4G netwerk om mobiel te kunnen internetten op je laptop. Je vindt de 4G dekkingskaarten per provider op onze internet dongel pagina.

Mocht je nu op zoek zijn naar mobiel internet, dan hangt de grootte van je databundel af van hetgeen je het internet voor wilt gebruiken. Als je alleen op zoek bent naar mobiel internet op je laptop om af en toe te gebruiken voor als je thuis geen vast internet hebt door een storing, dan is een databundel met 1GB voldoende. Hieronder vergelijken we mobiel internet inclusief een dongel.

T-Mobile 1GB 4G

1000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 13,16 p.m.

Vodafone 1GB 4G

1000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 18,25 p.m.

KPN 1GB 4G

1000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 36,25 p.m.

Databundel kiezen die past bij je verbruik

Als je mobiel internet voornamelijk als back-up gebruikt voor het vaste internet, dan is een databundel van 1GB zoals hierboven ruim voldoende. Mocht je echter veel op reis zijn voor zaken of ben je een echte levensgenieter die flexibel werkt waar hij maar wil, dan is het raadzaam om te kijken naar grotere databundels zodat je ongestoord kunt genieten van mobiel internet. Bovendien ben je dan niet afhankelijk van gratis Wifi Hotspots die vaak slecht beveiligd zijn, ideaal dus voor de mobiele werker of ondernemer.

T-Mobile 1GB 4G

12.000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 31,16 p.m.

Vodafone 1GB 4G

8000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 35,75 p.m.

KPN 1GB 4G

10.000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 56,25 p.m.

Mocht je over je databundel heen gaan is dat geen probleem bij deze providers, met uitzondering van Vodafone ze bieden namelijk allemaal onbeperkt internet met een verlaagde snelheid aan zodra de databundel op is. Zo kun je nog wel mailen en berichten versturen, echter zal video streaming en zwaardere online processen niet mogelijk zijn. Bij Vodafone betaal je in Nederland € 0,075 per MB die je buiten de bundel verbruikt, in het buitenland binnen de landen waar Vodafone een netwerk heeft is dit € 0,45 per MB en buiten de voordeellanden is dit € 9,10 per MB.

» Vergelijk nu bij ons alle mobiel internet abonnement bij KPN, Vodafone en T-Mobile