Mobiel internet gebruiken op je laptopHet is zeer eenvoudig om gebruik te maken van mobiel internet op je laptop. Het enige wat je nodig hebt is een ingebouwde simkaart houder, of een internet dongel.

Voor degenen die een ingebouwde simkaart houder in hun laptop hebben is het gebruik maken van mobiel internet een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar de simkaart in je laptop te doen en je kunt na het automatisch installeren van de drivers gebruik maken van mobiel internet. Mocht je nu geen ingebouwde simkaart houder hebben, dan is een internet dongel zeer handig.

Mobiel internet via een dongel

Wanneer je gebruik maakt van een mobiel internet dongel, dan hoef je deze alleen maar in te pluggen in de USB poort van je computer. Wanneer je dit doet worden er automatisch de juiste bestuursprogramma’s geïnstalleerd. Daarna zal de internet dongel zijn eigen software opstarten, je kan dan inloggen met je gebruikersaccount en zal de dongel verbinding maken met mobiel internet. Let op dat het inloggen en verbinden met mobiel internet een beetje van je databundel vergt.

Het voordeel van een internet dongel, is dat de bijgeleverde software je een duidelijk overzicht biedt van hetgeen je verbruikt en hoeveel het kost. Daarbij kun je eenvoudig extra MB’s bijkopen voor als je databundel op is. In het kort zijn de voordelen van mobiel internet als volgt:

  • Eenvoudig MB’s bijkopen
  • Duidelijk inzicht in je verbruik
  • Overal waar je maar wilt mobiel internetten
  • Razendsnel internet met 4G
  • Gratis dongel
  • Ruime keuze tussen providers

Mobiel internet met gratis dongel

Bij een abonnement krijg je vaak een gratis dongel geleverd. Dit is zeer handig als je later overstapt van provider, dan heb je vaak alleen maar een nieuwe simkaart nodig. Hieronder vind je een aantal abonnementen met een gratis dongel. Je kan bij ons ook alle mobiel internet abonnementen vergelijken als de onderstaande drie niet passen bij je verbruik.

T-Mobile 1GB 4G

12.000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 31,16 p.m.

Vodafone 1GB 4G

8000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 35,75 p.m.

KPN 1GB 4G

10.000 MB
4G internet

inclusief USB dongel

€ 56,25 p.m.