Mobiel internet abonnement EuropaEuropese vakantiebestemmingen zijn nog altijd populair. Soms wil je met je laptop in het buitenland gebruik kunnen maken van draadloos internet. Dit kan door te kiezen voor een mobiel internet abonnement Europa.

Met de zomer voor de deur krijgt iedereen weer vakantiekriebels en veel mensen gaan naar het buitenland. Op steeds meer plekken in Europa wordt Wifi aangeboden. Toch kan het handig zijn om een mobiel internet abonnement voor Europa te nemen, zodat je met je laptop of tablet online kan. Dit kan van pas komen als je onderweg de route moet checken of wanneer er op de camping geen Wifi beschikbaar is. Daarnaast is het slim om gebruik te maken van draadloos internet op laptop om vertrouwelijke zaken te regelen, zoals je bankzaken, omdat dit veiliger is dan een openbaar Wifi netwerk.

De opties voor een mobiel internet in Europa

Mobiel internet voor Europa op je laptop of tablet wordt door zowel T-Mobile, Vodafone en KPN aangeboden. De grootte van de bundel, de kosten en termijn waarvoor de bundel geldig is verschilt wel per provider. In dit artikel zullen we opties voor draadloos internet op je laptop in Europa dan ook per provider bespreken,namelijk: T-Mobile, KPN en Vodafone. Vervolgens zetten we de 1000 MB abonnementen van de providers op een rij met daarbij vergelijkbare opties voor mobiel internet in Europa, waardoor het duidelijk wordt dat T-Mobile de beste opties aanbiedt.

Mobiel internet abonnement in Europa bij T-Mobile

Wanneer je een draadloos internet voor laptop abonnement neemt bij T-Mobile krijg je standaard iedere maand een aantal MB’s om te gebruiken in Europa. Deze zitten bij je abonnement in, dus hier hoef je niet extra voor te betalen. Afhankelijk van het abonnement dat je kiest kan je gebruik maken van 50 tot 250 MB mobiel internet in Europa.

Wanneer je regelmatig naar het buitenland gaat kan je het beste kiezen voor Altijd Europa. Deze optie kost € 14,99 voor 1 GB per maand en geldt gedurende de gehele looptijd van je abonnement. Altijd Europa is dus niet aan en uit te zetten. Als je dit wilt, kan je beter kiezen voor Travel & Surf. Hiermee is het mogelijk je draadloos internet voor laptop abonnement aan te vullen met extra MB’s in Europa voor een kortere periode. Je kan hierbij kiezen uit verschillende opties:

  • XS – 24 uur geldig: 35 MB voor € 1,95
  • S – 72 uur geldig: 100 MB voor € 4,99
  • M – 7 dagen geldig: 500 MB voor € 14,99
  • L – 14 dagen geldig: 1000 MB voor € 24,99

Travel & Surf is gemakkelijk aan te vragen via de T-Mobile app of door te smsen naar 1401. Wanneer je al in het buitenland bent is Travel & Surf ook aan te vragen via de website. De kosten voor worden aan het einde van de maand op je factuur verrekend.

Mobiel internet abonnement in Europa bij KPN

KPN biedt ook de mogelijkheid om te kiezen voor mobiel internet op laptop met een databundel voor Europa. Je kan hier gebruik van maken door je abonnement aan te vullen met een bundel voor internet binnen de EU. Dit is gemakkelijk aan te vragen door te smsen naar 1266. Afhankelijk van je wensen kan je kiezen uit:

  • Dagbundel: 50 Mb voor € 2,50
  • Weekbundel: 100 MB voor € 5,00
  • Maandbundel: 200 MB voor € 10,00

Bij KPN is het makkelijk om in de gaten te houden hoeveel MB’s je gebruikt. Je krijgt namelijk altijd een berichtje wanneer je 50%, 75% en 100% van je bundel hebt verbruikt. Als al je MB’s op zijn kan je geen gebruik meer maken van mobiel internet in Europa, tot je een nieuwe bundel aanvraagt. Zo heb je geen onverwachtse kosten buiten je bundel.

Mobiel internet abonnement in Europa bij Vodafone

De keuzes voor mobiel internet op je laptop in Europa bij Vodafone zijn beperkter dan bij T-Mobile en KPN. Het is alleen mogelijk om te kiezen voor een Data Dagbundel of om te betalen per MB. Het tarief in Europese landen € 0,06 per MB. Vodafone hanteert hierbij een limiet van € 60,50. Bij het bereiken van dit limiet is het voor de resterende dagen van de maand niet meer mogelijk om gebruik te maken van mobiel internet in Europa. Een Data Dagbundel kost € 4,00 voor 125 MB welke 24 uur geldig zijn.

Mobiel internet vergelijken met een bundel voor Europa

Mobiel internet in Europa op je laptop of tablet wordt dus door alle 3 de providers aangeboden, maar de manier waarop je hier gebruik van kan maken verschilt. Bij het uitzoeken een nieuw abonnement voor draadloos internet op laptop kan je dit meenemen je keuze. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden worden aangeboden voor mobiel internet in Nederland. Uitgaande van een abonnement met 1000 MB kan je de volgende vergelijking maken.

Vodafone

1000 MB
4G internet

Dagbundel Europa 125 MB
€ 4,00 per dag

€ 11,92 p.m.

T-Mobile

1000 MB
4G internet

50 MB in Europa
Gratis

€ 12,12 p.m.

KPN

1000 MB
4G internet

Dagbundel Europa 50 MB
€ 2,50 per dag

€ 18,33 p.m.

Draadloos internet voor op je laptop met 1000 MB wordt door Vodafone het voordeligste aangeboden. Wel heeft Vodafone de minste keuze als het gaat om een mobiel internet abonnement in Europa. Deze provider biedt alleen een dagbundel van 125 MB aan voor € 4,00. De meeste opties voor mobiel internet in Europa heb je bij T-Mobile. De kosten voor dit abonnement zijn iets hoger dan bij Vodafone, maar dit scheelt maar € 0,20 per maand. Bovendien krijg je bij deze provider standaard 50 MB voor Europa bij je draadloos internet op laptop abonnement met 1000 MB. T-Mobile is dus een goede keuze wanneer je een abonnement wilt met mobiel internet voor Europa.