artikel-videostreamen

Met een internet dongel kun je mobiel internet ontvangen op je computer, laptop of tablet. Een dongel is daarom ideaal voor als je veel onderweg bent. Wanneer je een grote databundel met mobiel internet aanschaft is het ook mogelijk om onderweg video’s te bekijken. Wij zochten voor je uit wat video streamen kost en welke mogelijkheden providers bieden voor een internet dongel.

In de onderstaande tabel wordt weergeven hoeveel data er wordt verbruikt wanneer je een uur lang naar youtube, netflix of online televisie kijkt.

Hoeveel data verbruikt video streamen?

Live tv kijken
Live TV kijken kost: 600MB per uur
youtube
Youtube filmpje kijken kost: 150MB per uur
Netflix
Netflix kijken kost: 700MB per uur

* De data in de afbeelding is gebaseerd op een gemiddelde kwaliteit, het verbruik van data wordt hoger naarmate er gebruik wordt gemaakt van HD kwaliteit.

Het dataverbruik van Netflix, Youtube en Live TV kijken ligt zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding hoog. Voor een uur live TV kijken verbruik je al 600 MB. Voor het kijken van 2 uur zit je daarmee al boven 1GB internet. Met de bovenstaande gegevens kun je zelf makkelijk bereken hoeveel GB je ongeveer nodig hebt per maand. Wanneer je 8 uur per maand Netflix kijkt, komt dit neer op een totaal van 5,6 GB per maand. Dit kun je natuurlijk ook berekenen voor het live TVkijken of voor het verbruik van Youtube.

Mobiel internet abonnement met dongel

Wanneer je het handig vindt om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe je televisie kijkt is het verstandig om te kiezen voor een dongel met een internet abonnement. Omdat video streamen veel data kost, zochten we uit welke providers een grote bundel aanbieden met de daar bijbehorende prijs. De provider met de grootste bundels zijn het hoogst geplaatst:

providers download limiet Internetsnelheid maandprijs
T-mobile- internet met dongel 20GB120 Mbit/s€ 39,25
KPN- internet met dongel 10GB225 Mbit/s€ 56,25
Vodafone- internet met dongel 8GB225 Mbit/s€ 29,42

* De bovenstaande prijs is de gemiddelde maandprijs en is inclusief dongel.

T-Mobile is overduidelijk de goedkoopste aanbieder voor het aantal GB dat zij leveren bij hun abonnementen. Zij bieden maar liefst een databundel aan van 20GB. Het verschil met de provider KPN en Vodafone is dat T-Mobile een minder hoge snelheid aanbiedt. De snelheid kan ook meegenomen worden in overweging welke provider het beste bij je past. Naast de bovenstaande opties kan je ook bij ons alle dongel internet abonnementen vergelijken.

Online video streaming diensten voor mobiel, laptop en tablet

Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om onderweg televisie, films en series te bekijken. Een voorbeeld is het bekende Netflix. Intussen zijn er ook providers met een interessant alternatief: de provider KPN biedt KPN Play aan en T-mobile maakt gebruik van Knippr. Beide opties geven de mogelijkheid om zelf te bepalen waar, wanneer en hoe je TV, films of series kijkt. De mogelijkheden en prijzen worden in de onderstaande tabel weergeven:

Netflix

Films, series en tv shows streamen

€9,99

Meer info
KPN PLay height=

25 populaire tv zenders

200 uur tv opnemen

350 films & series (on demand)

€11,99

Meer info
Knppr
16 extra zenders

€10,99

Meer info

Met de bovenstaande aanbieders kun je televisie kijken via je smartphone, tablet en computer. Knippr en KPN Play bieden beide een service dat je 7 dagen kan terugkijken via gemist. Knippr biedt standaard minder zenders dan KPN. Zij lossen dit op door je een keuze te geven, je kan namelijk zelf extra zenders toevoegen in je pakket waar jij interesse in hebt. De extra zenders kosten gemiddeld € 0,99 per maand. KPN geeft daarentegen de mogelijkheid om TV programma’s op te nemen en biedt naast televisie ook films en series aan inclusief HBO GO. Bij de bovenstaande drie video streamingdiensten kan je maandelijks het abonnement opzeggen. Ideaal dus voor als je het een maand wilt uitproberen.