artikel-overalinternettentablet

Je kunt tegenwoordig overal internetten op je tablet of e-reader. Veel mensen hebben een laptop bij zich voor school, studie of werk. De meeste activiteiten voor onderweg kunnen ook gedaan worden op een tablet. Compact en makkelijk om mee te nemen voor onderweg, zodat je overal draadloos kunt internetten.

Tablets kunnen al je taken voor onderweg aan

Vrijwel alle tablets, inclusief de tablets van een paar jaar oud kunnen alle basistaken voor onderweg aan. De afgelopen jaren zijn er veel software en hardware updates geweest. Tablets worden sneller, lichter, goedkoper en bieden steeds meer verschillende apps aan. Je kan overal draadloos internetten en voor vrijwel elke bezigheid onderweg bestaat er een app. Bezigheden zoals emaillen, series kijken, lezen, het delen van bestanden, browsen op het internet en het spelen van spelletjes. Tablets zijn als het ware verandert in compacte notebooks.

Hoe je kunt internetten op je tablet

Internetten op je tablet is heel makkelijk. Veel tablets hebben de mogelijkheid om er een SIM-kaart in te plaatsen. Net zoals op mobiel kan je dan gebruik maken van draadloos internet via je mobiele provider. Er zijn verschillende abonnementen per provider met alleen internet voor je tablet. Als je tablet geen ingang heeft voor een SIM-kaart zijn er andere mogelijkheden. Je kunt via je smartphone of portable router (Mi-Fi) een hotspot aanmaken. Je maakt dan een beveligde wi-fi verbinding aan via het mobiele netwerk voor je tablet. Oftewel bijna alle tablets zijn geschikt voor internetten onderweg.

De goedkoopste abonnementen voor tablet

Bij KPN kan je een tablet combineren met telefoon abonnement. KPN bied binnenkort ook tablet abonnementen aan en is op dit moment de enige provider die dit aanbied. De afgelopen jaren zijn tablets alleen maar verbeterd en toegankelijker geworden. Over het algemeen zijn tablets een goede investering en doe je er jaren mee. Het is helemaal aan jou als gebruiker om te kijken wat voor toepassingen je gebruikt en welk tablet het beste bij je past. Er zijn tegenwoordig veel verschillende type tablets voor verschillende gebruikers. Een tablet koop je vaak los van het abonnement. Hier onder hebben we een overzicht van de goedkoopste losse abonnementen.

Overzicht van abonnementen bij KPN met tablet en mobiel.

Vodafone

Databundel

200 MB

Snelheid

43 Mbit/s

Maandprijs

€ 6,92

T-mobile

Databundel

1000 MB

Snelheid

120 Mbit/s

Maandprijs

€ 12,12

KPN

Databundel

500 MB

Snelheid

225 Mbit/s

Maandprijs

€ 15,83