Top 3 goedkoopste internet voor laptop

Het gaat om de goedkoopste providers die internet bieden tegen een lage prijs, zodat je altijd internet hebt wanneer dat nodig is. Er is gekeken naar de providers die een dongel abonnement aanbieden tegen een zo laag mogelijke prijs, data hoeveelheden zijn hier niet meegenomen. Maak je geen zorgen, dit heeft verder geen invloed op de snelheid of stabiliteit van het netwerk, die blijft ongewijzigd.

1

Vodafone

Stabiliteit

Data
200MB

Kosten per maand
€ 6,50

De beste draadloos internet aanbieder als het neerkomt op toegankelijkheid. Vodafone biedt de hoogste snelheden aan tot 225 mbit/s met het laagste instaptarief. Voor weinig extra krijg je ook een dongel inbegrepen bij je abonnement.

Meer info

2

Vodafone

Stabiliteit

Data
1GB

Kosten per maand
€ 11,50

De beste draadloos internet aanbieder als het neerkomt op toegankelijkheid. Vodafone biedt de hoogste snelheden aan tot 225 mbit/s met het laagste instaptarief. Voor weinig extra krijg je ook een dongel inbegrepen bij je abonnement.

Meer info

3

Stabiliteit

Data
1GB

Kosten per maand
€ 16,-

Het sterke van T-Mobile is dat ze veel MB’s aanbieden tegen een lage prijs. De internetsnelheid van 120 mbit/s die T-Mobile aanbied is snel genoeg voor iedereen. Als je zorgeloos wilt internetten tegen een lage prijs, dan biedt T-Mobile de beste abonnementen.

Meer info

Hoeveel MB je nodig hebt

De afgelopen jaren is de hoeveelheid data die een website verbruikt behoorlijk toegenomen. Het is dus handig om hier rekening mee te houden bij de keuze van draadloos internet. De lagere abonnementen, van minder van 1GB, zijn vooral handig voor het gebruik van bijvoorbeeld email en tekstdocument uitwisseling. Wanneer dit de insteek van het gebruik is, dan is een goedkoop abonnement een goede oplossing. Mocht er toch een grote hoeveelheid aan websites bezocht worden, of veel video en muziek streaming plaatsvinden, dan is het beter een abonnement te nemen met een hoger data limiet.
Meer over het datavebruik van streamen vind je hier.

Vergelijk alle abonnementen

Veilig internetten in binnen en buitenland

Het grootste voordeel is dat je overal gebruik kunt maken van internet zowel in Nederland als in het buitenland. Er zijn mensen die veel onderweg zijn en in die tijd gebruik willen maken van internet. Het beste draadloos internet voor laptop via je provider is sneller en beter beveiligd dan het gemiddelde Wi-Fi kanaal. Je bent praktisch altijd bereikbaar en er kan niks gebeuren met je documenten. Providers KPN en Vodafone bieden 4G abonnementen aan met internetsnelheden tot 225 Mbit/s. De internetsnelheden van T-Mobile liggen standaard rond de 120 Mbit/s. De gemiddelde internetsnelheid in Nederlandse huishoudens ligt rond de 18 Mbit/s.

Alle draadloos internet abonnementen van KPN
Alle draadloos internet abonnementen van Vodafone
Alle draadloos internet abonnementen van T-Mobile
Alle draadloos internet abonnementen van Telfort

Altijd internetten in het buitenland

Er gelden andere tarieven en snelheden in het buitenland. Internet in het buitenland kan heel handig zijn voor mensen die veel onderweg zijn en in hun reistijd internet nodig hebben. Je krijgt in veel gevallen minder MB’s tegen een hoger tarief vergeleken met internetten binnen Nederland. Zolang je niet teveel filmpjes en muziek streamt zullen de kosten binnen Europa heel erg meevallen, en zijn er genoeg mogelijkheden voor het ontvangen van internet. Vrijwel alle providers bieden bundels aan zodat je voor een paar dagen extra MB’s krijgt die je kunt gebruiken in het buitenland. T-mobile bied standaard met z’n abonnementen extra MB’s die je binnen Europa kunt gebruiken.

Provider

Zone

Kosten per MB zonder bundel

KPN

EU, Andora, Zwitserland

Rest Europa, VS, Canada

Overige landen

€ 0,06

€ 2,50

€ 2,50

EU

Rest Europa, Aruba, Australië, Noord-Amerika, Marokko, Suriname, Turkije, VS

Overige landen

€ 0,06

€ 2,50

€ 5,00

Vodafone

Europese landen en voordeellanden

Overige landen

€ 0,06

€ 9,10

Telfort

EU, Noorwegen, Zwitserland

Noord-Amerika, Turkije

Zuid Amerika, Rest van Europa

Overige landen

€ 0,06

€ 5,00

€ 5,00

€ 5,00

Hoe je draadloos internet kunt ontvangen op jouw laptop

De meeste laptops hebben alleen een netwerkkaart voor wifi en/of een kabel ingang voor een internet kabel. Dat houd in dat je niet overal internet kan ontvangen. Om overal het beste draadloos internet te kunnen ontvangen heeft je laptop in veel gevallen daar hulp bij nodig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om wél mobiel internet te ontvangen.

1. USB Modem / Dongel

De bekendste manier om overal internet mee te ontvangen op je computer. Een dongel is een ontvanger in de vorm van een USB stick waar een Simkaart in geplaatst kan worden. Het apparaat kan via een simkaart mobiel internet ontvangen waardoor je overal met bereik kunt internetten. De dongel maakt gebruik van het 3G of 4G netwerk waar smartphones ook gebruik van maken. Er zijn abonnementen inclusief dongel en er is de mogelijkheid om er een los te kopen. Meer informatie over een dongel

2. Embedded modem / Insteekkaart

Sommige laptops hebben een ingebouwd mobiel modem, oftewel een embedded modem. Wanneer dit het geval is functioneert het scherm als antenne voor de ontvangst van het internet. Je hoeft dan alleen een simkaart in de embedded modem te plaatsen. Mobiele modems zijn ook los verkrijgbaar in de vorm van een insteekkaart. De embedded modem of insteekkaart zorgt er voor dat je laptop gebruik kan maken van een 3G of 4G netwerk.

3. Hotspot 4G Internet dongel

Een Wi-Fi kastje die je overal mee naartoe kan nemen. Om Wi-Fi te kunnen uitzenden heeft het kastje minimaal een 3G simkaart nodig. Met de simkaart kan het kastje internet ontvangen van een 3G of 4G netwerk, die nodig is om overal Wi-Fi te kunnen uitzenden. Het kastje werkt op netspanning of heeft een oplaadbare accu. Je hebt vrijwel dezelfde mogelijkheden als elke andere router. Je kan het netwerk openbaar maken of beveiligen met een wachtwoord.

4. Wi-Fi

De meest bekende manier om internet te ontvangen voor zowel mobiel als laptop. Naast een portable Wi-Fi kastje is het ook mogelijk om via je telefoon Wi-Fi uit te zenden. Met vrijwel alle smartphones is het mogelijk om een Wi-Fi hotspot aan te maken. Je laptop kan verbinding maken met de hotspot via de W-Fi. Je maakt in dit geval gebruik van het internet dat je hebt op je telefoon.